Haber2020 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu?

2020 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu?

-

Geçerli bir sebep olmadan işten çıkartılan vatandaşlara verilen işsizlik maaşı ne kadar oldu? 2020 İşsizlik maaşı rakamları belli oldu. Resmi makamlar tarafından açıklanan bilgiye göre, yeni yılla birlikte işsiz kişilerin alacağı minumum rakam 1.168 TL olurken, en yüksek maaş ise 2.336 TL olarak belirlendi.

2020 yılının asgari ücretlerinin belirlenmesinin yanı sıra, bir diğer konu olan işsizlik maaşı da netlik kazandı. Vatandaşların büyük bir önem gösterdiği “2020 İşsizlik Maaşları” konusu, Türkiye’de adeta gündem yaratmış durumda.

4447 Kanun gereği işine son verilen vatandaşlar, belirli şartları taşıması durumunda işsizlik maaşından faydalanabiliyor. Bu durum 2020 yılında da geçerli olurken, bir miktar zam da gelmiş durumda. Vatandaşların yeni bir iş bulana kadar herhangi bir zorluk yaşamamasını talep eden devletimiz, bu yolda vatandaşlarını arkasına alarak, gereken maaşı kişilere ödüyor. Ancak elbette ki çalışırken alınan rakamlara nazaran, bu fiyat daha düşük olabiliyor.

2020 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu
2020 İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu?

İşsizlik Maaşı Alma Şartları Neler?

Maalesef her işten çıkarılan kişi işsizlik maaşı kapsamına giremiyor. Şartları tamamlayan kişiler, gerekli başvurular sonucunda işsizlik maaşından faydalanabilirler. İşte, işsizlik maaşı alma şartları;

  • Çalışan kişi, işinden kendi isteği sonucu ayrılmaması gerekirken, aynı zamanda herhangi bir kusurunun olmaması gerekir.
  • İşten çıkarıldığı günden 120 gün öncesinin iş akdi, istikrarlı bir şekilde devam etmiş olması gerekiyor.
  • Geride kalan son 3 yılın en az 600 günü işsizlik sigorta priminin yatırılmış olması gerekiyor.
  • İşten çıkarıldığı günden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR binasında, işsizlik maaşı adına başvuruda bulunması gerekiyor.

Apple Trump Vergilerinden iPhone Muafiyeti İstiyor!

Tüm bu şartları sağladığınızı düşünüyorsanız, sizde kolaylıkla işsizlik maaşından faydalanabilirsiniz. Bu sayede şahsınıza olan para girişleri işten çıktıktan sonra birden kesilmemiş olacak ve ihtiyaçlarınızın bir kısmını bu para sayesinde karşılayabileceksiniz.

Yorum yapın

Güncel İçerikler

Nvidia RTX 3090 ve RTX 3080 Üretim Süreci Ortaya Çıktı!

NVIDIA'nın Ampere kod adlı yeni nesil GeForce RTX 3000 serisi ekran kartları yolda. Nvidia Rtx 3090 ve Rtx 3080...

New World’ün 50v50 PvP Savaş Modu Videosu Yayınlandı

Amazon'un yaz sonuna doğru piyasaya sürmeye hazırlandığı MMORPG oyunu New World'ün 50v50 Pvp Savaş Moduna ait bir video yayınlandı....

TSMC 2nm Üretim Süreci Ar-Ge Çalışmalarını Hızlandırıyor!

Taiwan merkezli yarı iletken devi TSMC 2nm üretim teknolojisi için Araştırma ve Geliştirme sürecini hızlandırmaya başladığı belirtiliyor. Kısa bir süre...

Note 20 Serisinin 3. cihazı Galaxy Note 20 Ultra Onaylandı

Galaxy Note serisinin bu sene sadece iki modelle piyasa sürüleceğini iddia eden sızıntıların aksine, Güney Koreli teknoloji devi Samsung...

Öne Çıkanlar

Just Cause 4 Epic Games Store’da 23 Nisan’a Kadar Ücretsiz!

Square Enix'in oldukça keyifli açık dünya nişancı oyunu Just...

Google’ın AirDrop Alternatifi Nearby Sharing Çalışır Halde Görüntülendi!

Uzunca bir süredir beklenen Android'in Airdrop alternatifi kablosuz dosya...

Bunları da beğenebilirsinizİlgili İçerikler
Sizin için önerilen